ГоловнаЕкономікаДержава

Держінспекція містобудування створить 8 міжрегіональних управлінь, - Васильченко

У кожному міжрегіональному територіальному органі будуть обласні підрозділи.

Держінспекція містобудування створить 8 міжрегіональних управлінь, - Васильченко
Юрий Васильченко
Фото: ukrinform.ua

Глава Державної інспекції містобудування (ГІГ) України Юрій Васильченко розповів про розподіл міжрегіональних головних управлінь новоствореної Інспекції, їх роботу і процес призначення керівників. Про це йдеться в інтерв'ю «Укрінформ».

«За аналогією територіальних органів Міністерства юстиції України, я планую створення таких міжрегіональних головних управлінь ГІГ із центрами в містах: Західного (м.Рівне), Південно-Західного (м.Івано-Франківськ), Центрально-Західного (м.Хмельницький), центрального (м.Київ), Північно-Східного (м.Полтава), Південно-Східного (м.Кривий Ріг), Південного (м.Миколаїв), Східного (м.Харків)», – розповів Юрій Васильченко.

За його словами, у кожному міжрегіональному територіальному органі будуть обласні підрозділи.

«Центри управлінь обиралися так, щоби було зручно до них добиратися. Створення терорганів, як окремих юридичних осіб, відповідає ідеї децентралізації, а запропонований формат дозволить оптимізувати наявні ресурси і змінити підходи», – підкреслив Юрій Васильченко.

Голова ГІГ зазначив, що зараз опрацьовується питання щодо керівників терорганів і їхньої роботи.

«Мені хотілося б, щоби вони були окремим юрособами. Чому? Так краще для розмежування функцій, визначення відповідального за прийняті рішення, оперативності в роботі, також простіше з погляду їх створення й контролю. Голова ГІГ призначає керівників і їх заступників, розподіляє їм бюджет – а далі вони вже самі підбирають собі співробітників, приміщення й починають роботу. І відповідати за все будуть виключно керівники. До речі, вони також можуть набувати статусу в.о., щоби пройти випробувальний термін, показати себе на посаді», – додав Юрій Васильченко.

Голова ГІГ також зазначив, що зараз йде робота над створенням сайту ГІГ. А поки про всі етапи практично в щоденному режимі він буде повідомляти на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Нагадаємо, розпорядженням уряду від 6 травня 2020 № 488-р Юрія Васильченка призначили головою Державної інспекції містобудування України з дати початку фактичного виконання ним посадових обов'язків на зазначеній посаді терміном на п'ять років з оплатою праці відповідно до законодавства, встановивши випробувальний термін на три місяці. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram