ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеркаль в "Нафтогазі" відповідатиме за суди з Росією

Вона шість років займалася цим у МЗС.

Зеркаль в "Нафтогазі" відповідатиме за суди з Росією
Фото: Макс Левин

Колишня заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль у "Нафтогазі" відповідатиме за суди з "Газпромом" і Російською Федерацією.

Про це вона написала у фейсбуці.

"Всі ми знаємо наскільки [правове протистояння з Росією] важливе для компанії та держави. Тому тепер я відповідаю за організацію роботи та супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих проваджень у суперечках із ВАТ «Газпром» і в справах проти Російської Федерації", – повідомила Зеркаль.

Найближче завдання Зеркаль – участь в усних слуханнях у Гаазі про розмір компенсації за експропріацію Росією кримських активів компанії.

Раніше судами з "Газпромом" займався виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, але він потрапив під скорочення через конфлікт із главою правління компанії Андрієм Коболєвим.

Другий обов'язок Зеркаль – представлення інтересів компанії в США, Євросоюзі та міжнародних організаціях.

"Реалізація цих завдань є природним і логічним продовженням місії, яку я реалізовувала протягом попередніх шести років у Міністерстві закордонних справ, представляючи державу в процесах проти РФ", – написала вона.

Нагадаємо, що Олену Зеркаль призначили радником голови правління НАК "Нафтогаз України" наприкінці січня 2020 року. До цього вона працювала в Міністерстві закордонних справ України, де відповідала за європейську інтеграцію, представляла Україну в міжнародних судах у справах проти Росії і брала участь у тристоронніх переговорах про "зимові пакети" поставок російського газу в Україну у 2014–2016 роках. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram