ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" виплатить 39,7 млрд гривень дивідендів

Значну частину коштів направлять на програму "Велике будівництво".

"Нафтогаз" виплатить 39,7 млрд гривень дивідендів
Фото: Радио Свобода

Кабінет міністрів на засіданні в середу 6 травня заслухав звіт голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва з приводу аудиту, який провела компанія Deloitte.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, у 2020 році НАК виплатить дивідендів на 39,7 млрд гривень (на додаток до вже виплачених 8,5 млрд гривень у грудні 2019 року).

"Дуже важливо, що значна частина цих коштів, за ініціативою президента, буде спрямована на програму «Велике будівництво». Тобто – на дороги, школи, дитячі садки та реконструкцію 210 приймальних відділень опорних лікарень. Найбільша державна компанія повинна працювати для людей", – підкреслив Шмигаль.

Глава правління "Нафтогазу" Коболєв зазначив, що НАК має на своїх рахунках 7 млрд гривень, $1,74 млрд і 340 млн євро.

"Сумарно, за діючим курсом, ці кошти складають 64,1 млрд гривень. Отже, у будь-який момент, коли акціонер прийме рішення про виплату дивідендів або отримання коштів іншим чином, ці кошти можуть бути передані до держбюджету", – сказав він під час засідання.

Нагадаємо, 26 грудня Кабінет міністрів розпорядився про дострокову виплату "Нафтогазом" 8,5 млрд гривень дивідендів із чистого прибутку, отриманого компанією за дев'ять місяців 2019 року. Коболєв відразу ж відзвітував, що рішення уряду виконано. За 9 місяців 2019 року консолідований чистий прибуток групи "Нафтогаз" склав 21,3 млрд гривень.

Дивіденди "Нафтогазу" за 2018 рік склали 12,25 млрд гривень. Рішення про їхню виплату було прийнято загальними зборами акціонерів компанії й затверджено урядом у квітні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram