ГоловнаЕкономікаДержава

НКРЕКП спростувала підвищення тарифів на електроенергію через надлишок "зеленої" енергії

На цю мить тарифи для населення регулюються спеціальним рішенням Кабміну.

НКРЕКП спростувала підвищення тарифів на електроенергію через надлишок "зеленої" енергії
Фото: arkoplast.com

Національна комісія з регулювання сфери енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) спростувала поширену раніше інформацію щодо пропозиції підвищити тарифи на електроенергію для населення.

На цю мить тарифи для населення регулюються спеціальним рішенням Кабінету Міністрів, повідомила пресслужба регулятора.

Водночас наголошується, що Комісія, як і вся енергетична спільнота, завжди послідовно виступала за ліквідацію перехресного субсидування на ринку електроенергії.

"Втім із введенням в дію з 1 липня 2019 року нової моделі ринку електричної енергії тарифи для населення регулюються через механізм покладання спеціальних обов'язків на ринку електричної енергії, який встановлюється відповідним рішенням Кабінету Міністрів України", - йдеться в повідомленні НКРЕКП.

Раніше Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг запропонувала з 1 січня 2021 року скасувати пільговий тариф для населення на перші 100 кВт-год/місяць електроенергії.

Також пропозиції НКРЕКП передбачають зниження "зеленого" тарифу і низку інших ініціатив, зокрема скасування пільгової категорії споживання до 100 кВт-год для населення з 1 січня 2021 року.

Так, тарифи на світло для населення можуть зрости через надлишок "зеленої" енергії. "Зелена" генерація контролює чверть грошей на ринку за частки виробництва 8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram