ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія відновила постачання вугілля на Луганську ТЕС

1 квітня ДТЕК Луганська ТЕС перейшла на спалювання вугілля.

Росія відновила постачання вугілля на Луганську ТЕС
Фото: Макс Левин

Росія відновила постачання антрацитового вугілля на Луганську теплову електростанцію.

Про це повідомили LIGA.net у пресслужбі ДТЕК Енерго.

"1 квітня ДТЕК Луганська ТЕС перейшла на спалювання вугілля. Поставки вугілля з Росії на адресу станції були відновлені в середині березня. Станція працює на вугіллі марки антрацит, який не видобувається в Україні", - повідомили компанії.

Відзначають, що ТЕС працює одним енергоблоком і через блокування Росією поставок вугілля на станцію з липня використовувала природний газу для виробництва електроенергії. Борг Луганської ТЕС за газ перед державою перевищує 1 млрд гривень.

Луганська ТЕС - єдиний виробник електроенергії в області. Вона входить у структуру енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова. Станція може отримувати вугілля тільки з території РФ, оскільки залізничних під'їздів до електростанції по контрольованій українською владою території немає. На їх будівництво, за підрахунками "Укрзалізниці", потрібно 10 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше ексміністр енергетики, голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї Іван Плачков говорив, що є два рішення для Луганської ТЕС: спецціна на газ або розблокування поставок вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram