ГоловнаЕкономікаДержава

Через податковий тиск 2 млн підприємців підуть в тінь або стануть безробітними, - Южаніна

"Потрібно дати можливість монобільшості виправити те, що понаприймали".

Через податковий тиск 2 млн підприємців підуть в тінь або стануть безробітними, - Южаніна
Фото: Lb.ua

Продовження податкового тиску на підприємців збільшить кількість безробітних у країні, а частину бізнесу зажене в тінь. Про це написала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна на сторінці у Фейсбуці.

«Якщо закони щодо тотальної фіскалізації залишити як є, то 2 мільйони 313 тисяч підприємців невдовзі можуть долучитися до 74 тисяч безробітних, що стали такими за час карантину», – застерігає Южаніна.

Ніна Южаніна повідомила, що відбулася четверта відеоконференція руху #SaveФОП з усіма областями, з багатьма мерами міст, які найперше просили парламент скасувати норми, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій.

«Вони не можуть погодитися з тим, що на них ніяк не реагує влада. Працювати підприємці продовжать, але підуть у тінь і перестануть сплачувати податки», – зазначила депутатка.

За її словами, це вже відчуває влада на місцях, адже йдеться вже не тільки про 20% платежів до місцевих бюджетів, а про значно більші втрати – адже останні рішення монобільшості забрали доходи з місцевих бюджетів.

Южаніна також розповіла, що відразу чотири мери міст під час цієї відеоконференції наголосили, що скасування фіскалізації могло б стати позитивним маркером і дати надію на можливість нормально працювати.

«Особисто я за те, щоб уся діяльність, будь-якого бізнесу – і малого, і зовсім дрібного – відбувалася прозоро, але потрібно спільно з бізнесом розробляти варіанти цієї прозорості», – зазначила Ніна Южаніна.

Крім того вона підкреслила, що підписання президентом закону про зміни до Податкового кодексу стане маркером для середнього і великого бізнесу: «Як тільки законопроєкт буде підписаний, вони можуть швидко піти в тінь, як це вже зроблять малі підприємці».

Ніна Южаніна також розповіла, що навіть депутати з монобільшості висловлювали зауваження до низки ухвалених законів, які стосуються продовження реформи митної сфери.

«Виконавчій гілці влади не вистачає ключового – розуміння того, що відбулися значні зміни, які взагалі потребують перегляду економічної політики. Тому зміни в митному напрямі потрібно коригувати й дати можливість монобільшості виправити те, що понаприймали, аби не втратити керованість у країні, а не тільки в певних структурах», – вважає представниця фракції «Європейська Солідарність».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram