ГоловнаЕкономікаДержава

Уряд урізав зарплати членів наглядових рад держкомпаній до 47000 грн до кінця карантину

Рішення набуває чинності після публікації в офіційній газеті Кабміну, але застосовується з 1 квітня.

Уряд урізав зарплати членів наглядових рад держкомпаній до 47000 грн до кінця карантину

Кабінет Міністрів підтримав обмеження зарплати керівників виконавчих органів і членів наглядових рад державних компаній до 47 000 гривень у місяць до кінця карантину.

Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Рішення набуде чинності з дня його публікації в газеті "Урядовий кур'єр" і буде застосовуватися з 1 квітня 2020.

"Встановити, що у квітні 2020 року та на період до закінчення місяця, у якому скасовується карантин, запроваджений постановою Кабінету Міністрів, місячний розмір заробітної плати керівників, членів виконавчих органів, а також винагороди членів наглядових рад суб'єктів господарювання державного сектору економіки (включно з державними банками) не повинен перевищувати 47 000 гривень", – йдеться в постанові.

Нагадаємо, що на засіданні Верховної Ради 13 квітня прийняли зміни до державного бюджету, зокрема і про граничну суму зарплат чиновників і суддів на період карантину. Максимальну зарплату схвалили встановити в розмірі 10 мінімальних заробітних плат, тобто близько 47 000 гривень.

Однак у цю суму не враховують допомоги з тимчасової непрацездатності, допомоги при оздоровленні та для розв'язання соціально-побутових питань, а також оплати відпустки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram