ГоловнаЕкономікаДержава

Рахункова палата почала відстежувати витрати на боротьбу з COVID-19

Уже доступні дані про витрати, починаючи з березня.

Рахункова палата почала відстежувати витрати на боротьбу з COVID-19
Фото: zn.ua

Фахівці Рахункової палати почали відстежувати витрати на боротьбу з коронавірусом COVID-19.

Про це повідомив у фейсбуці глава Рахункової палати Валерій Пацкан.

"Сьогодні мільярди гривень із державного та місцевих бюджетів йдуть на боротьбу з пандемією. І головне завдання – щоби ці кошти використовувалися виключно за призначенням і допомогли країні подолати коронавірус. Питання, пов'язані з COVID-19, Рахункова палата ретельно вивчатиме. Але, щоби не втрачати час, наші фахівці вже роблять усе, щоб ідентифікувати можливі ризики, зокрема й неефективне використання коштів. тому було систематизовано і візуалізовано інформацію, яка дозволяє побачити, як витрачають кошти на боротьбу за пандемією", – написав він.

Пацкан зазначив, що вже доступні дані про витрати, починаючи з березня.

За його словами, фахівці вибирають, систематизують і оперативно оновлюють інформацію про витрати.Отже, щодня у вільному доступі кожен може побачити загальну суму витрат на подолання пандемії, загальну кількість операцій, а також які області найбільше купують необхідні кошти і т.д.

Фото: facebook.com/valerij.packan

Дані ґрунтуються на інформації про платіжні угоди, проведені Державною казначейською службою України, на єдиному казначейському рахунку.

Нагадаємо, 22 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна отримає від ООН $140 млн на боротьбу з коронавірусом.

Раніше Світовий банк виділив Україні $135 млн на медицину і протидію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram