ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" постачати газ населенню за зниженими цінами до липня, для підприємств ТКЕ - до травня 2021

Постанова уряду датована 24 квітня.

Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" постачати газ населенню за зниженими цінами до липня, для підприємств ТКЕ - до травня 2021
Фото: Радио Свобода

Кабінет Міністрів продовжив дію положення про накладення спеціальних зобов'язань (НСО) Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" за постачання газу населенню до 1 липня.

Про це йдеться в постанові Кабміну №303 від 24 квітня.

Для підприємств теплової комунальної енергетики (ТКЕ) Кабмін продовжив дію НСО "Нафтогазу" до 1 травня 2021 року.

Також Кабмін продовжив зобов'язання "Нафтогазу" на придбання газу у державних газовидобувних компаній "Укргазвидобування" і "Чорноморнафтогаз" до 1 липня для формування ресурсу для побутових споживачів і до 1 травня 2021 роки для формування ресурсу для виробників теплової енергії.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" знизив на квітень ціну на природний газ для населення на умовах положення про накладення спеціальних обов'язків на 14,8%, або на 503 гривні/тис. куб. м, до 2 897 гривень/тис. куб. м (без ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами) в порівнянні з березнем.

З 1 січня 2020 року "Нафтогаз" здійснює продаж / постачання газу відповідно до НСО за цінами, які встановлюються продавцем (постачальником) і покупцем (споживачем), але не вище рівня, який, зокрема, враховує середньоарифметичне значення фактичних цін (End of Day) газу на наступну добу поставки газу (Day-Ahead and Weekend) на нідерландському газовому хабі (TTF) за період 1-22 числа місяця поставки газу відповідно до інформації біржі Powernext / EEX, різницю (спред) між ціною на хабі TTF і кордоні України і тариф на послуги транспортування газу для точки входу в Україні на міждержавному сполученні з Польщею / Словаччиною / Угорщиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram