ГоловнаЕкономікаДержава

Шмигаль пообіцяв створити сотні тисяч робочих місць із зарплатою 6-8 тис. гривень

Безробітним пропонують йти "класти бруківку або озеленювачами".

Шмигаль пообіцяв створити сотні тисяч робочих місць із зарплатою 6-8 тис. гривень
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів планує створити велику кількість "простих" робочих місць, щоби забезпечити дохід тим, хто втратить його через кризу.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна.

"Сьогодні в нас офіційно зареєстровано понад 400 тисяч безробітних. Однак розрахунково ми виводимо більш як 2 мільйони людей, які або втратили роботу, або перебувають у тимчасових вимушених відпустках, або це так зване приховане безробіття", – сказав глава уряду.

За його словами, Кабінет Міністрів зараз працює над програмами щодо боротьби з безробіттям і планує створити сотні тисяч робочих місць.

"Вони дуже прості й водночас дадуть можливість людині місяць-два-три протриматися в умовах наявних обмежень. Тобто заробляти, а не чекати, що держава виплатить якісь мізерні кошти. Працювати в соціальній сфері, комунальній сфері, бюджетної, або у сферах із невеликою заробітною платою, але протриматися. І це буде дуже велика кількість робочих місць.

Шмигаль визнав, що за цю роботу будуть платити небагато, але досить, щоби перечекати кризу.

"Поки ми ще рахуємо, але сума коливається 6000–8000 гривень", – сказав прем'єр.

"Це проста робота, на яку людина зможе прийти влаштуватися, і на наступний день уже її отримати. Ну, наприклад, класти бруківку або озеленювачем, і так далі. По-перше, ми таким способом приберемо в наших містах, районах і загалом в Україні з допомогою такої кількості та такої якості робочих місць. По-друге, як я вже говорив, ми дамо можливість людям уже зараз заробляти мінімальні кошти. Ідея така", – сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що мінімальна допомога з безробіття на період карантину збільшилася із 650 до 1000 гривень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram