ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК встановив рекордно високі ціни на електрику на Галичині, - "Наші гроші"

Електроенергія у півтора разу дорожча, ніж у решті України.

ДТЕК встановив рекордно високі ціни на електрику на Галичині, - "Наші гроші"
Фото: dtek.com

У понеділок у Бурштинському енергоострові встановилася найвища ціна на електроенергію з початку квітня - 1677,84 грн, або 60 євро за МВт-годину в період базового навантаження (рівним графіком протягом доби).

Про це пише видання "Наші гроші" з посиланням на дані держпідприємства "Оператор ринку".

Бурштинський енергоострів включає Закарпатську область, більшу частину Івано-Франківської та Львівської областей і синхронізований з європейською енергетичною системою. В Об'єднаній енергосистемі України, яка включає всі інші області України, ціна становила 1104 грн, або 38 євро за МВт-год.

Незважаючи на те, що 20 квітня вихідний день після Великодня і характеризується низьким попитом і споживанням електроенергії, ціни в Україні зараз найвищі в Європі. Для порівняння: тиждень тому в понеділок після католицького Великодня у цілій низці європейських країн були негативні ціни на електроенергію.

Бурштинська ТЕС, яка входить в компанію "ДТЕК Західенерго" Ріната Ахметова, контролює 90% генеруючих потужностей Бурштинського енергоострова.

Висока ціна в Бурштинському енергоострові тримається з 15 квітня, відколи був заблокований імпорт електричної енергії, що створював конкуренцію енергії, виробленої ДТЕК на території БуОС. Тому ціна електроенергії в Бурштинському енергоострові тримається на рівні у 2-5 разів вищому, ніж у сусідніх європейських країнах.

Нагадаємо, що раніше у ДТЕК звинувачували "Наші гроші" у "системному односторонньому трактуванні цифр і фактів" і погрожували подати до суду для захисту ділової репутації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram