ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ заявив про рейдерське захоплення держпідприємства ОГХК (оновлено)

Компанія є у списку на приватизацію.

ФДМ заявив про рейдерське захоплення держпідприємства ОГХК (оновлено)
Бизнес-центр, где находится офис ОГХК
Фото: horizon-park.com.ua

Фонд державного майна заявив про рейдерське захоплення держпідприємства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" в центрі Києва.

Про це йдеться у фейсбуці ФДМ.

Рейдерами, на думку фонду, є менеджери компанії, яких намагаються звільнити.

"Зараз, прикриваючись рішенням суду, старий менеджмент фактично захопив приміщення головного офісу Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, не допускаючи до управління новопризначених менеджерів", - сказав заступник директора департаменту комунікацій ФДМ Микола Ганич у коментарі "Громадському".

Оновлення. Пізніше на брифінгу голова ФДМ Дмитро Сенниченко повідомив, що рейдерську атаку відбито.

"Ця спроба за участю силових органів була зупинена. Менеджмент компанії на місці, компанія перебуває під контролем держави", - сказав він.

Сенниченко заявив, що попередній менеджмент добре відомий громадськості та журналістам.

"Колишній в.о. директора Журило - підсудний у справі про зловживання службовим становищем, що перебуває в антикорупційному суді з підозрою на розкрадання і заподіяння збитків на понад 300 млрд гривень. Також по цьому підприємству є справа НАБУ, яке встановило більш ніж 12 млн гривень збитків", - сказав він.

Цей менеджмент, заявив Сенниченко, намагається зараз поновитися через суди. "Оскільки Страсна п'ятниця, автоматизована система Господарського суду Києва 44 рази не могла вибрати суддю - і знайшлася суддя [Наталія] Зеленіна, яка наклала абсолютно незаконне забезпечення, щоб зупинити рішення Фонду держмайна про зміну менеджменту", - розповів він.

Заступник голови ФДМ Сергій Ігнатовський своєю чергою наголосив, що таким рішенням суддя, по суті, задовольнила позов. "Люди просять скасувати рішення фонду про зміну менеджменту, і вона постановою просто зупиняє рішення фонду і поновлює їх на посадах, поки вона розглядає справу", - сказав він.

За його словами, таке рішення не може вважатися законним.

Він повідомив, що на Зеленіну написали скарги в Державне бюро розслідувань і Вищу раду правосуддя.

Об'єднана гірничо-хімічна компанія перебуває у 100% власності держави в особі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Її було створено на базі майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (Дніпропетровська область) і Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (Житомирська область) у 2014 році.

Компанія є у списку на приватизацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram