ГоловнаЕкономікаБізнес

"Мрія" вирушила в перший рейс після півторарічної перерви

Транспортник задіють у перевезеннях медзасобів з Китаю в Європу.

Літак Ан-225 "Мрія" в суботу вирушив у перший рейс після півторарічної перерви, пов'язаної з технічним обслуговуванням і модернізацією.

Пресслужба держпідприємства "Антонов" повідомила, що "Мрія" приєднується до перевезення медичних засобів для боротьби з коронавірусом з Китаю в Європу.

Фото: Мустафа Найем / mustafanayyem

Фото: Мустафа Найем / mustafanayyem

Фото: Мустафа Найем / mustafanayyem

"Мрія" стане шостим літаком "Авіаліній Антонова", які задіяні в перевезенні вантажів для боротьби з COVID-19. Частину цих рейсів п'ять літаків Ан-124-100 "Руслан" виконують за програмою стратегічних вантажних авіаперевезень SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) на користь НАТО і ЄС.

Нагадаємо, що Ан-225 був створений для транспортування із заводів-виготовлювачів і запасних аеродромів орбітального космічного корабля "Буран", а також ракетних блоків "Енергія" на космодром "Байконур" у Казахстан. Крім того, літак планувався для використання в ролі повітряної стартової платформи для космічних запусків. Програма з будівництва літака була згорнута у зв'язку з розпадом СРСР.

Транспортник занесено до книги рекордів Гіннеса як літак, що піднявся в повітря з максимальною вагою і на якому встановлено найбільшу кількість авіарекордів. Він має унікальні характеристики щодо своєї злітної маси (600 тонн), маси перевезеного вантажу (до 250 тонн), габаритних розмірів, дальності польоту (понад 14 тис. км).     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram