ГоловнаЕкономікаДержава

Федрезерв США запустив програму допомоги бізнесу і місцевій владі на $2,3 трлн

ФРС буде кредитувати компанії і купувати облігації місцевої влади.

Федрезерв США запустив програму допомоги бізнесу і місцевій владі на $2,3 трлн
Здание ФРС в Вашингтоне
Фото: smh.com.au

Федеральна резервна система США у четвер запустила масштабну програму на $2,3 трильйона для підтримки місцевих адміністрацій та малого і середнього бізнесу. Вона має на меті допомогти американській економіці впоратися з пандемією коронавірусу, пише Reuters.

ФРС повідомила, що буде через банки пропонувати чотирирічні кредити компаніям з чисельністю персоналу до 10 тисяч співробітників і безпосередньо купувати облігації Штатів і більш населених округів і міст.

"Роль ФРС - забезпечити стільки допомоги і стабільності, скільки ми можемо, в цей період обмеженої економічної активності, і наші дії сьогодні допоможуть гарантувати, що кінцеве відновлення буде якомога більш енергійним", - сказав глава Федрезерву Джером Павелл.

За його словами, роль ФРС тепер розширилася за межі її звичайного фокусу в підтримці ринків "ліквідними" і тими, які функціонують, щоб допомогти Сполученим Штатам отримати економічний і фінансовий простір, необхідний для усунення надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров'я.

Нагадаємо, що світова економіка входить у найсильнішу економічну кризу з часів Другої світової війни. За прогнозом МВФ, у 170 із 180 країн-членів очікується зниження доходів на душу населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram