ГоловнаЕкономікаДержава

Нардеп Нагорняк закликає перезавантажити керівництво енергетичної галузі

Депутат вважає, що електроенергетика переживає кризу, викликану непрофесійними діями відповідальних за галузь і їхнім втручанням у ринкові процеси.

Нардеп Нагорняк закликає перезавантажити керівництво енергетичної галузі
Фото: glavcom.ua

Для виведення енергетики з кризи необхідно здійснити повне перезавантаження керівної ланки енергетичної галузі. З таким зверненням до президента звернувся народний депутат Сергій Нагорняк, пише "Главком".

Депутат зазначив, що зараз електроенергетика переживає кризу, викликану непрофесійними діями відповідальних за галузь і їхнім втручанням у ринкові процеси. Зокрема, серед таких дій він зазначив створення режиму максимального сприяння імпорту електроенергії з держав, які закривають доступ на свій енергоринок українським виробникам, що "призвело до погіршення стану підприємств державного сектора, нескінченні втручання в правила ринку, дозволили запустити на енергоринку масштабну аферу з «торгівлі повітрям», нездатність цивілізовано провести переговори з інвесторами в сфері ВДЕ і прийти до компромісного рішення".

Крім того, Нагорняк звернув увагу, що енергетика нескінченно працює в режимі "тимчасово виконувачів обов'язків", зокрема в такому режимі працюють НАЕК "Енергоатом", НЕК "Укренерго", ВАТ "Центренерго", що негативно позначається на роботі цих підприємств і галузі загалом.

Незважаючи на критичність ситуації в енергетиці, депутат закликав президента здійснити повне перезавантаження керівної ланки галузі.

"У такій ситуації єдиним виправданим рішенням є повне перезавантаження керівної ланки електроенергетичної галузі. До керівництва галуззю мають прийти не політики, як би модно і сучасно це не було, не партійні лідери, а професіонали з великим досвідом і глибоким розуміння технічних і ринкових процесів", - підкреслив Нагорняк.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ Вікторія Гриб у зверненні до президента, прем'єр-міністра та голови парламенту заявила, що кризова ситуація в енергетиці вимагає негайного втручання керівництва держави і прийняття відповідних рішень, зокрема кадрових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram