ГоловнаЕкономікаБізнес

Призначений в грудні в.о. глави ДПЗКУ відмовився продовжувати контракт

"У нас з акціонером різні бачення шляхів розвитку ДПЗКУ".

Призначений в грудні в.о. глави ДПЗКУ відмовився продовжувати контракт
Саймон Чернявский
Фото: пресс-служба Мрии

Виконувач обов'язків голови Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) Саймон Чернявський вирішив не брати участі в конкурсі на посаду голови корпорації.

Про це йдеться в повідомленні ДПЗКУ.

"У нас з акціонером різні бачення шляхів розвитку ДПЗКУ, зокрема в питанні стратегії корпоративного управління і захисту корпорації від політичних інтересів. Тому я вирішив не продовжувати тимчасовий трудовий контракт із ДПЗКУ", – повідомив Чернявський.

Він заявив, що прийшов у ДПЗКУ як член антикризової команди, якій за 4 місяці вдалося оцінити реальний стан справ у корпорації і розробити план стабілізаційних заходів.

"Звіт про реальний стан компанії, пов'язаних із ним ризиків, а також план з їхнього запобігання надані Міністерству розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства України. За короткий період роботи в корпорації нам вдалося ввести прозору систему управлінської звітності, базові процедури контролю для недопущення тіньових схем, розробити опції для розв'язання питання з китайським кредитом", – сказав Чернявський.

Нагадаємо, у 2015–2019 роках Чернявський був гендиректором агрохолдингу "Мрія". Він очолив компанію після дефолту, а пішов після продажу саудівської корпорації Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. (Salic).

У 2011–2015 роках він керував агрохолдингом HarvEast Ріната Ахметова і Вадима Новинського.

ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій – лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яні заводи. Сумарно компанія налічує 55 підрозділів-філій. На потужностях корпорації можна зберігати 3,75 млн тонн зернових. Зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають орієнтовно 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

Останні два роки до Чернявського компанією керувала Ірина Марченко

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram