ГоловнаЕкономікаФінанси

Британський суд відхилив останню спробу Коломойського не допустити розгляду позову ПриватБанку в Лондоні

Верховний суд Великобританії відхилив клопотання Коломойського і Боголюбова.

Британський суд відхилив останню спробу Коломойського не допустити розгляду позову ПриватБанку в Лондоні
Фото: Макс Левин

Верховний суд Великобританії відмовив Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову в праві на оскарження торішнього рішення Лондонського суду про юрисдикцію позову ПриватБанку.

Про це йдеться на сайті ПриватБанку.

Коломойський, Боголюбов і шість компаній, зареєстрованих в Англії і на Британських Віргінських островах, просили дозволити оскарження жовтневого рішення Апеляційного суду, який повністю скасував рішення Високого суду Лондона від листопада 2018 року і яким було підтверджено, що англійський суд має юрисдикцію розглядати позов ПриватБанку щодо шахрайства, вчиненого за попередньою змовою осіб.

"У рішенні, винесеному 6 квітня 2020 року суддями Рідом, Брігсом і Сейлсом, Верховний суд підтвердив, що в задоволенні клопотань про дозвіл на оскарження має бути відмовлено, «оскільки клопотання не стосуються питань права, які повинні розглядатися в цей момент». Верховний суд також зобов'язав пана Коломойського, пана Боголюбова і компанії відшкодувати витрати, яких зазнав ПриватБанк у зв'язку з їх невдалими клопотаннями", - заявили в банку.

Коломойський, Боголюбов і їхні компанії більше не мають жодних способів оскарження, тому позов ПриватБанку буде розглядатися по суті у Високому суді Лондона. Банк упевнений, що в підсумку йому вдасться відшкодувати понад 3 млрд доларів, яких вимагають у провадженнях.

Нагадаємо, ПриватБанк у грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти ексвласників Коломойського і Боголюбова, а також компаній, які, ймовірно, їм належать або перебувають під їх контролем.

У 2018 році Високий суд Лондона вирішив, що не має юрисдикції для розгляду позову ПриватБанку, але судді Апеляційного суду дійшли висновку, що банк має достатню для судового розгляду справу і що судовий наказ про всесвітній арешт активів залишається чинним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram