ГоловнаЕкономікаБізнес

"Інтертелекому" анулювали ліцензію на 4G

Компанія не заплатила 195 млн гривень.

"Інтертелекому" анулювали ліцензію на 4G
Фото: intertelecom.ua

Нацкомісія з регулювання у сфері зв’язку та інформатизації анулювала ліцензію мобільного оператора «Інтертелеком» на 4G-зв’язок через несплату коштів за видачу ліцензії.

«ТОВ» Інтернаціональні телекомунікації» не сплатило вартість ліцензій. На сьогодні від оператора надійшов до державного бюджету України лише 1 млн гривень, що становить близько 0,5 % суми, яка повинна бути сплачена (194,6 млн гривень) цим оператором до 10 березня 2020 року», – говориться в заяві комісії.

Наступним кроком стане анулювання дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів.

Пресслужба Міністерства цифровізації також нагадала, що в жовтні 2019 року «Інтертелеком» разом із «Київстаром», Vodafone і lifecell підписав план дій щодо рефармінгу в діапазонах 850–900 МГц для запуску 4G.

У грудні в рамках цього плану компанія подала заяву на здачу діючих ліцензій та отримання нових для впровадження 4G в частотах, де вона працювала. У лютому НКРЗІ задовольнила заяви і виставила рахунок, який компанія не сплатила.

Тепер в «Інтертелекому» є два шляхи: припинити діяльність або домовлятися з НКРЗІ.

До 5 квітня компанія повинна звільнити зайняті канали в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській і Волинській областях, які накладаються на 900-й діапазон.

«Інтертелеком» оскаржив рішення НКРЗІ про скасування ліцензій у суді.

Нагадаємо, що «Київстар», Vodafone і lifecell вже отримали ліцензії на радіочастотний ресурс у діапазоні 800–900 МГц, заплативши за них від 121 млн (lifecell) до 262 млн гривень («Київстар»).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram