ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві ввели нові проїзні, але разові талони залишили до 1 липня

Для проїзду повинна використовуватися синя карта Kyiv Smart Card.

У Києві ввели нові проїзні, але разові талони залишили до 1 липня
Фото: Макс Требухов

Громадський транспорт Києва перейшов на єдиний електронний квиток, але при цьому паперові талони для проїзду в тролейбусах, трамваях і автобусах залишаться в користуванні до 1 липня.

Про це йдеться на сайті Київської міськдержадміністрації.

Для проїзду тепер повинна використовуватися синя карта Kyiv Smart Card, на яку можна записати до 100 поїздок (але не більш ніж 50 за один раз). Вартість кожної поїздки становитиме від 6,50 грн до 8,00 грн залежно від суми поповнення.

Старі зелені карти київського метрополітену діятимуть до 31 березня 2021 року, але поповнити їх уже не можна.

Також вводяться безлімітні проїзні на всі види транспорту вартістю 1300 гривень (або 650 гривень за другу половину місяця); а також проїзні на кількість поїздок: 46 - за 290 гривень, 62 - за 390 гривень, 92 - за 575 гривень, 124 - за 770 гривень.

Також є безлімітні "туристичні" проїзні на час: 24 години - 100 гривень, 48 годин - 150 гривень, 72 години - 200 гривень.

Разову поїздку можна оплатити за допомогою QR-коду або паперового талона старого зразка. Їх вартість - 8 гривень.

Жетонів у метро більше не буде.

Нагадаємо, з 18 березня громадський транспорт у Києві працює в обмеженому режимі. Метрополітен закритий, а в наземний транспорт тепер пускають тільки за спеціальними перепустками (при цьому за проїзд треба платити, як і раніше).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram