ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ заборонив рекламу "ліків від COVID-19"

Специфічного лікування від коронавірусної інфекції наразі не існує.

АМКУ заборонив рекламу "ліків від COVID-19"
Лікарня San Giovanni Bosco в Турині, північна Італія, 27 березня 2020
Фото: EPA/UPG

Антимонопольний комітет надав обов'язкові для розгляду рекомендації виробникам ліків, рекламним холдингам і телеканалам, в яких вимагає утриматися від реклами "ліків від COVID-19".

Про це йдеться на сайті комітету.

У світі не існує підтверджених ліків від нового коронавірусу, але попри це в Україні рекламують препарати (вакцини, ліки, біологічно активні добавки, дієтичні добавки), які нібито допомагають при COVID-19.

Комітет визнав, що це може вводити в оману споживачів, і заборонив рекламу ліків, вміст яких стосується лікування або профілактики коронавірусу, без наявності офіційних рекомендацій Міністерства охорони здоров'я.

Порушників штрафуватимуть.

Нагадаємо, що специфічного лікування від коронавірусної інфекції наразі не існує. Всі повідомлення про ліки від коронавірусу є фейком і спробою нажитися на паніці.

Раніше з'явилася інформація, що група вчених ідентифікувала 69 ліків і експериментальних форм, які можуть бути ефективними при лікуванні нового коронавірусу і хвороби COVID-19. Багато ліків із цього списку вже використовують для лікування інших захворювань. Дослідники вважають, що їх повторне використання може призвести до більш швидких результатів, ніж створення абсолютно нового противірусного препарату. Однак дослідження ще ведуться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram