ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС виділяє Україні 80 млн євро на боротьбу з коронавірусом

Загальне фінансування для країн "Східного партнерства" становитиме 140 млн євро.

ЄС виділяє Україні 80 млн євро на боротьбу з коронавірусом
Фото: Depositphotos\myronstandret

Європейський Союз виділяє Україні 80 млн євро на боротьбу з коронавірусом SARS-CoV-2 і Covid-19.

Про це повідомляють на сайті Представництва ЄС в Україні

"Україна, яка продовжує страждати від російської агресії і незаконної анексії Криму і Севастополя, також зазнала негативного впливу пандемії у всіх сферах життєдіяльності. Євросоюз вітає попереджувальні заходи, що їх вживає український уряд у відповідь на поширення COVID-19. Ми визнаємо складність деяких з цих рішень", - наголошено в повідомленні.

У заяві йдеться, що ЄС продовжить підтримувати Україну в цій кризі, щоб полегшити її вплив на систему охорони здоров'я, повсякденне життя людей і економіку, а також ЄС готує комплекс заходів допомоги для окремих країн-партнерів і регіону східного сусідства.

Перший пакет підтримки для України становить близько 80 млн євро.

"Ми допомагаємо Україні в ці надзвичайно важкі часи. Завдяки цьому пакету підтримки ми прагнемо врятувати життя і зміцнити стійкість суспільства. Ми підтримуємо реагування України на різке зростання потреб у галузі охорони здоров'я та соціальної допомоги, а також необхідність захисту бізнесу та робочих місць. Ми знаємо, що нам потрібно швидко й ефективно діяти для посилення державних і громадських дій", - заявив, представляючи ці заходи, комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Олівер Варгеї.

Відзначають також, що загальне фінансування ЄС для країн "Східного партнерства" (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Республіка Молдова, Україна) становить 140 млн євро, значна частина яких призначена Україні.

Нагадаємо, раніше ЄС призупинив дію Пакту стабільності та росту. Це базовий документ єврозони, який зобов'язує європейські країни зводити держбюджети з позитивним або нульовим сальдо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram