ГоловнаЕкономікаДержава

У Раді не вистачило голосів за законопроєкт Кабміну про внесення змін до держбюджету на 2020 рік

Документ відправили до профільного комітету.

Верховна Рада не прийняла за основу законопроєкт №3279 Кабінету міністрів про внесення змін до закону "Про державний бюджет на 2020 рік". За нього проголосувала недостатня кількість нардепів - 223, повідомив спікер Ради Дмитро Разумков.

Перед голосуванням прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що зміни до бюджету обумовлені тим, що для боротьби з коронавірусом потрібні неординарні і непопулярні рішення.

"Ми вирішили скоротити зарплати до рівня не більше за 10 мінімальних, ми фактично створили Фонд боротьби з коронавірусом, який буде спрямований на боротьбу з коронавірусом, підтримку медиків ... Окремо створимо закон і проголосуємо за підтримку комунального бізнесу, який буде підтримувати місцеве самоврядування", - заявив він.

Шмигаль додав, що у бюджеті залишилися основні статті щодо розвитку - дороги, інфраструктурні об'єкти, залишили більшість витрат на культуру і освіту. Була низка непопулярних рішень - створення Фонду за кошт капітальних видатків, які ми повернемо.

Парламент проголосував за спрямування цього законопроєкту на розгляд у комітет і підготовку його до повторного першого читання за скороченою процедурою.

Нагадаємо, 29 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до закону "Про державний бюджет на 2020 рік".

В оновленому тексті поправок, текст яких є у розпорядженні LB.ua, Кабмін запропонував ВР збільшити дефіцит річного бюджету втричі - з 96,3 млрд гривень до 298,4 млрд гривень.

Передбачається, що доходи держбюджету скоротяться з 1,096 трлн гривень до 972,6 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram