ГоловнаЕкономікаДержава

Мери облцентрів закликали Раду не урізати доходи регіонів

Міські голови звинуватили владу у лукавстві.

Мери облцентрів закликали Раду не урізати доходи регіонів
Фото: КГГА

Мери всіх обласних центрів України, крім окупованих Росією, підписали відкрите звернення до президента Володимира Зеленського, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з вимогою не приймати законопроєкт №3275 у запропонованій редакції.

Воно оприлюднено на сайті Асоціації міст України.

Мери заявили, що цей законопроєкт може позбавити регіони грошей на виплати зарплат.

"Замість того щоб підтримувати громади, як це відбувається в усьому світі, зміни в Податковий і Бюджетний кодекси позбавляють громади ресурсів. Законопроєкт 3275 від 29.03.2020 всупереч позиції президента і прем'єр-міністра, яку вони задекларували на зустрічі з мерами, депутати вилучають із доходів місцевих бюджетів плату за землю і майно, створюють несправедливі умови для бізнесу, позбавляють громадян коштів від оренди паїв, у такий спосіб забезпечують великому бізнесу надприбутки за кошт податків до бюджетів всіх рівнів", - сказано в зверненні.

"У разі прийняття цього і подібних законопроєктів, у громад не буде коштів на виплати зарплат медикам, вчителям, соціальним працівникам, вихователям, працівникам транспорту і ЖКГ", - заявили мери.

Нагадаємо, що законопроєкт №3275 - один із 13 питань порядку денного позачергового засідання Верховної Ради, яке відбудеться 30 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram