ГоловнаЕкономікаБізнес

У Зеленського заявили, що Кабмін збереже всю передбачену в бюджеті підтримку аграріїв

Це 4,4 млрд гривень.

У Зеленського заявили, що Кабмін збереже всю передбачену в бюджеті підтримку аграріїв
Фото: Lb.ua

Кабмін повністю збереже бюджетну підтримку агропромислового бізнесу, незважаючи на скорочення бюджету заради боротьби з поширенням коронавірусу. Про це заявив уповноважений президента України з земельних питань Роман Лещенко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Президент Володимир Зеленський розуміє, що аграрії - це економічна основа України, особливо в такі складні часи. Влада зберегла всі 4 мільярди, спочатку заплановані для програм аграрного сектора", - заявив він.

За його словами, на підтримку тваринництва, переробки сільськогосподарської продукції і дешеві кредити аграріям зберігаються 2,2 млрд грн.

З них 1 млрд грн піде на розвиток тваринництва і переробку сільськогосподарської продукції і 1,2 млрд грн - на фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів.

Ще 240 млн грн піде на Фонд часткового гарантування кредитів. Решта фінансування спрямують на часткову компенсацію сільгосптехніки і устаткування, страхування, рослинництво й інші потреби сектора.

"Такі кроки дозволять, незважаючи на світову кризу, забезпечити продовольчу безпеку країни, а також зберегти АПК головним локомотивом економіки України", - зазначив Роман Лещенко.

Нагадаємо, за словами нардепа Олексія Гончаренка, Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді зменшити доходи держбюджету на 115 млрд гривень та збільшити видатки на 96 млрд гривень в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram