ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишніх топменеджерів банку "Богуслав" відправили під суд за звинуваченням у розкраданні 21,6 млн грн

Гроші віддали в кредит під неіснуючу заставу.

Колишніх топменеджерів банку "Богуслав" відправили під суд за звинуваченням у розкраданні 21,6 млн грн

Національна поліція завершила розслідування проти трьох колишніх співробітників збанкрутілого банку "Богуслав" і економіста Нацбанку.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва.

За даними слідства, між "Богуславом" і комерційною структурою, яка була підконтрольна його співробітникам, було підписано кредитний договір на суму понад 21,6 млн гривень. У заставу було передано неіснуюче промислове обладнання.

Після цього грошима заволоділи заступник голови правління банку, заступник начальника управління корпоративного бізнесу та начальник служби безпеки банку. Кредит "відмили" через фіктивні підприємства, в результаті чого банк зазнав збитків.

У жовтні 2019 року всім трьом повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Також підозру отримав головний економіст відділу перевірок кредитних ризиків НБУ, який підписав акт перевірки неіснуючого майна, яке мало бути передане на забезпечення кредиту. Йому закидають ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).

Обвинувальний акт піде в суд після ознайомлення підозрюваних і їхніх захисників з матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, банк "Богуслав" збанкрутував у листопаді 2017 року.

На 1 листопада 2017 року власниками істотної участі в ПАТ "Банк Богуслав" були Володимир Романенко (76,5343% акцій) і Наталія Вакуленко (23,4657%). Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів банк "Богуслав" займав 58-ме місце (747,385 млн грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

Фонд гарантування вкладів заявляв, що з банку "Богуслав" до банкрутства вивели понад 300 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram