ГоловнаЕкономікаБізнес

Індекс Доу-Джонса показав рекордне добове зростання з 1933 року

Обвал на американських біржах змінився небаченим злетом.

Американський промисловий індекс Доу-Джонса під час торгів 24 березня виріс більш ніж на 11%. Це стало рекордним для індексу добовим зростанням з 1933 року, повідомляє CNN.

До закриття торгів індекс Доу-Джонса виріс 2113 пунктів.

Основний американський індекс S&P 500 за добу зріс на 9,4% (найвищий показник із 2008 року), а Nasdaq Composite - на 8,1%.

Рекордне зміцнення індексів відбулося на тлі очікувань нових заходів уряду США з підтримки економіки.

Пізно вночі Білий Дім і Сенат узгодили програму допомоги на 2 трлн доларів. Її параметри наразі не повідомлялися, але передбачається, що 250 млрд підуть на прямі виплати приватним особам, 350 млрд - на кредитування малого бізнесу, 250 млрд - на допомогу з безробіття, 500 млрд - на допомогу постраждалим компаніям.

Станом на ранок 25 березня в США коронавірусом захворіли близько 53 тисяч осіб, а померли більше ніж 700 (pjrhtvf у вівторок було 163 смерті).

Водночас президент США Дональд Трамп заявив, що не хоче, щоб "ліки" від коронавірусу, тобто соціальна ізоляція, яка спричинила закриття компаній по всій країні і економічний обвал, була страшнішою за хворобу. На його думку, можливо одночасно і боротися з коронавірусом, і працювати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram