ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк знизив інтервенції для підтримки гривні до $50 млн

Інтенсивність коливань на валютному ринку ослабла.

Нацбанк знизив інтервенції для підтримки гривні до $50 млн
Фото: Белапан

У понеділок, 23 березня, інтервенції Національного банку з продажу валюти відчутно впали порівнянно з минулими тижнями і становили 50 мільйонів доларів США.

Про це інформує пресцентр регулятора в фейсбуці.

"Національний банк продавав валюту для згладжування надмірних коливань. Втім, сьогодні інтервенції з продажу валюти становили лише $50 млн, на відміну від минулих тижнів, коли ми продавали по $100-300 млн щодня", - йдеться в повідомленні.

У НБУ додали, що інтенсивність коливань на валютному ринку ослабла і він виглядає більш збалансованим. Зокрема, торги на міжбанківському валютному ринку відкрилися на рівні близькому до 28 грн за долар. Деякий час попит переважав пропозицію. Надалі пропозиція валюти зросла, а котирування впали до рівня близько 27,6-27,7 грн за долар.

Також регулятор відзначив збільшення кількості продавців валюти на міжбанківському ринку в останні дні. Крім цього, відчутно впав попит на валюту з боку фізичних осіб. "В останні дні минулого тижня громадяни купували валюти стільки ж, скільки і продавали, не формуючи додаткового тиску на гривню", - резюмували в Нацбанку.

Нагадаємо, 20 березня Національний банк України заявив, що гривня зміцнилася вперше за останні кілька тижнів.

Раніше НБУ помітив спад ажіотажного попиту на валюту, який був викликаний панікою через коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram