ГоловнаЕкономікаБізнес

Рашкован: МВФ не відмовляв Україні в кредиті

"Персонал фонду щодня спілкується з урядом і НБУ і працює над програмою".

Рашкован: МВФ не відмовляв Україні в кредиті
Фото: Юлия Березовская / НБУ

Представник України в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован спростував чутки про те, що МВФ відмовив Україні в кредиті.

"Щоб розвіяти чутки. Ніхто в Україні не відмовлявся від кредиту МВФ - новий уряд і НБУ працюють над новою програмою з урахуванням мінливих умов зовнішніх ринків. Працюють непогано. Ніхто в МВФ не відмовляв у кредиті Україні - персонал Фонду щодня спілкується з урядом і НБУ і працює над програмою, розуміючи, що змінилися зовнішні ринки. Працюють старанно", - повідомив Рашкован у фейсбуці.

За його словами, Україна і МВФ продовжують працювати через вебконференції. "Для нас webex, polycom, skype - доволі звичні засоби комунікації. Тож на продуктивність праці карантин особливо не впливає", - написав він.

Нагадаємо, чутки про відмову в кредиті на початку березня поширив один із депутатів від "Слуги народу", який вважається близьким до Ігоря Коломойського.

Незабаром після цього новий уряд підтвердив позицію України про продовження співпраці з МВФ, а Національний банк заявив, що для дефолту України немає жодних підстав, і такий сценарій навіть не розглядається.

Україна ще наприкінці грудня попередньо домовилася про нову кредитну програму з МВФ на суму 5,5 млрд доларів, але досі не виконала умов фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram