ГоловнаЕкономікаБізнес

У ДПС підготували відеоуроки про те, як користуватися Е-сервісами

Дедлайн подачі - 1 липня 2020 року

У ДПС підготували відеоуроки про те, як користуватися Е-сервісами
Фото: ukrinform

Через запровадження карантину, пов'язаного з поширенням коронавіруcу в Україні, Державна податкова служба України підготувала серію відеоуроків про те, як користуватися електронними сервісами. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку ДПС у Facebook.

Так, перший відеоурок присвячено заповненню декларації про майновий стан і доходи громадян.

У податковій також нагадали, що дедлайн подачі - 1 липня 2020 року.

"Декларацію можна подати через електронний кабінет з допомогою електронного підпису. Отримати його можна онлайн через Приват24. Тим, хто не є клієнтами ПриватБанку, доведеться скористатися послугами будь-якого іншого акредитованого центру сертифікації ключів. Для оформлення потрібно прийти з паспортом громадянина України та довідкою про присвоєння ідентифікаційного номера", - йдеться в повідомленні.

У податковій закликають платників користуватися електронними сервісами і максимально перейти на безготівковий розрахунок, щоб убезпечити себе.

Нагадаємо, Державна податкова служба України посилила заходи безпеки з протидії загрозі поширення коронавірусу. Відтак ДПС уже розіслала територіальним органам листи з переліком нагальних заходів, роз'яснювальні постери і відео.

Раніше глава ДПС Сергій Верланов повідомив, що в лютому надходження до зведеного бюджету України, за які відповідає ДПС, виросли до 62,6 млрд гривень. Це на 10,5 млрд грн, або 20,1%, більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram