ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві оприлюднили новий генеральний план міста

Громадське обговорення проєкту розпочнеться після карантину.

У Києві оприлюднили новий генеральний план міста
Фото: kyivgenplan.grad.gov.ua

Комунальна організація "Київгенплан" завершила розробку проєкту нового генерального плану Києва і 17 березня оприлюднила його основні положення.

Як повідомляють на сайті Київміськадміністрації, громадські слухання з приводу генплану повинні були початися 20 березня, але через коронавірус їх відкладуть.

"У нас немає можливості проводити масові заходи в цей період. Відразу після завершення обмежувальних заходів у столиці ми, відповідно до законодавства, проведемо повноцінні громадські слухання з залученням широких верств жителів столиці", - пообіцяв начальник "Київгенплану" Сергій Броневицький.

Генеральний план Києва складається з 17 томів і брошури з основними положеннями.

Нагадаємо, презентація нового генплану відбулася ще в грудні 2019 року, але сам документ тоді не оприлюднили.

Проєкт передбачає через 20 років кількість населення в Києві становитиме 3,8 млн, тому, з огляду на великий попит на житло, передбачено будівництво 28,6 млн кв. м нового житла. Водночас проєкт передбачає проведення реконструкції застарілого житла загальною площею близько 15 млн кв. м. Упродовж 20-річного етапу також планують забезпечити місто 45 тис. місць у дитячих садках, 67 тис. місць у школах.

У новому генплані також передбачено скорочення площі промислових і комунально-складських територій до 5,5 тис. га і розміщення на звільнених ділянках інноваційних парків і житлово-громадських комплексів, що дозволить збільшити кількість робочих місць майже на 50% - до 2,5 млн. Площу зелених зон при цьому планують збільшити на 2,27 га.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram