ГоловнаЕкономікаДержава

Ахметов запропонував створити "мозковий центр" для подолання Україною економічних викликів

"Для України це дуже серйозний виклик, необхідно приймати швидкі та ефективні рішення".

Ахметов запропонував створити "мозковий центр" для подолання Україною економічних викликів
Фото: scm.com.ua

Рінат Ахметов пропонує створити "мозковий центр" для подолання Україною економічних викликів.

Таку ідею вчора він озвучив на зустрічі представників великого бізнесу з президентом Володимиром Зеленським, скликаній для вироблення рішень у боротьбі з епідемією коронавірусу в країні.

Про це LB.ua розповіли безпосередні учасники зустрічі, а також - в ексклюзивному коментарі - підтвердив сам Ахметов: "Зараз багато говорять про рецесію глобальної економіки і, швидше за все, можливу нову світову фінансову кризу. Для України це дуже серйозний виклик, необхідно приймати швидкі й ефективні рішення. Тому що коли, образно кажучи, у них (у світі) - кашель, у нас - запалення легенів".

Для подолання таких проблем, на його думку, необхідно оперативно створити "мозковий центр" - "потужний аналітичний центр, куди б увійшли кращі уми України та світу". "Думаю, великий бізнес готовий оплатити роботу такого центру", - додав він.

Нагадаємо, що на зустрічі із Зеленським 16 березня були близько 15 українських бізнесменів, у тому числі Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Олександр Ярославський, Андрій Веревський, Сергій Тігіпко, Владислав Чечоткін, Леонід Клімов, Віталій Гайдук, Андрій Ставніцер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram