ГоловнаЕкономікаФінанси

Через коронавірус виникли перебої з доставкою готівкової валюти в Україні

При цьому на коррахунках банків зосереджено $8 млрд безготівки.

Через коронавірус виникли перебої з доставкою готівкової валюти в Україні
Фото: пресс-служба НБУ

Національний банк заявив, що останніми днями в Україні виникли перебої з доставленням готівки в банки.

Про це повідомила пресслужба НБУ у фейсбуці.

"В останні дні спостерігаємо ознаки нестачі готівкової валюти в касах банків. Це спричинено підвищенням попиту населення на готівкову валюту", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим відзначають, що на коррахунках банків зосереджено 8 млрд доларів безготівкової валюти.

"Клієнти можуть вільно переводити валюту на свої рахунки, відкриті в інших банках, а також конвертувати одну безготівкову валюту в іншу. Але через припинення авіаперевезень і закриття кордонів готівкові долари і євро доставляються в Україну з затримкою. З огляду на карантинні заходи, введені країнами світу й Україною, Нацбанк разом з банками вирішує цю проблему", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Нацбанк повідомив, що гривневі банкноти, які надходять до центрального сховища НБУ, зберігатимуться там два тижні через небезпеку зараження співробітників коронавірусом.

За період з 10 по 13 березня НБУ продав на міжбанківському валютному ринку $981,6 млн, при цьому регулятор не купував валюту. Раніше Нацбанк запевнив, що має достатній запас стійкості для згладжування надмірних колмвань курсу, "викликаних нервовими настроями". Міжнародні резерви України на сьогодні перевищують $26 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram