ГоловнаЕкономікаФінанси

Англійський суд підтвердив, що ПриватБанк не зобов'язаний платити колишнім інсайдерам за єврооблігаціями

Банк погасить єврооблігації тільки частини власників.

Англійський суд підтвердив, що ПриватБанк не зобов'язаний платити колишнім інсайдерам за єврооблігаціями
Фото: superstas.com

Англійський суд підтвердив механізм виплат по арбітражними рішеннями, винесеними ЛМАС, згідно з якими, ПриватБанк не зобов'язаний платити колишнім інсайдерам за єврооблігаціями.

Про це повідомляють на сайті банку.

"Сьогодні суддя Високого суду Англії і Уельсу пан Закаролі публічно проголосив судове рішення за результатами розгляду клопотання Трастового керуючого (Madison Pacific) про надання роз'яснень і відповідно до часткових остаточних арбітражних рішень (далі - Арбітражні рішення), прийнятих арбітражним судом 13 червня 2019 в рамках проваджень, які розглядаються ЛМАС, за єврооблігаціями ПриватБанку, випущеними у 2010 і 2013 роках", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Англійський cуд прийшов до висновку, що, з огляду на незаконність дій колишніх власників щодо облігацій, що остаточно встановлено Арбітражним судом і на підставі чого були прийняті рішення, і з огляду на положення договорів про довірче управління, на які покладається Довірчий керуючий, Довірчий керуючий має право здійснити виплати відповідно до механізму, передбаченого в арбітражних рішеннях, і не несе відповідальності у зв'язку з цим перед кінцевими власниками рахунків.

Це судове рішення фактично підтверджує Арбітражні рішення і механізм виплати, затверджений арбітражним судом. Воно означає, що в разі набуття чинності арбітражного рішення належним чином (що в кожному разі залишається залежним від певних обставин), ПриватБанк буде зобов'язаний здійснити виплату за облігаціями лише обмеженому класу власників.

Відповідно, навіть якщо ПриватБанк буде зобов'язаний здійснити будь-які виплати, такі виплати будуть істотно меншими за загальну суму вимог, заявлених Довірчим керуючим в арбітражних розглядах.

У разі успіху лінії захисту ПриватБанку про визнання процедури bail-in банк не буде зобов'язаний здійснювати жодних виплат узагалі.

Нагадаємо, в липні минулого року Лондонський міжнародний суд ухвалив рішення на користь власників єврооблігацій ПриватБанку в суперечці про оплату двох випусків єврооблігацій на суму близько $335 млн.

У грудні 2016 року Україна націоналізувала найбільший в країні ПриватБанк. Під час роботи тимчасової адміністрації борги перед акціонерами банку і пов'язаними з ним особами (в тому числі і єврооблігації) потрапили під механізм bail-in (конвертація в капітал). Після чого власники єврооблігацій ПриватБанку зажадали від української влади відшкодувати їм інвестиції в цінні папери банку. Потім власники паперів звернулися до суду з відповідною вимогою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram