ГоловнаЕкономікаДержава

В Україну прийшов перший танкер з азербайджанською нафтою для Білорусі

Забезпечення транзиту дозволить підвищити рівень завантаження нафтотранспортної системи України.

В Україну прийшов перший танкер з азербайджанською нафтою для Білорусі
Танкер с азербайджанской нефтью для Беларуси
Фото: facebook.com/ukrtransnafta

12 березня "Укртранснафта" прийняла на морському нафтовому терміналі "Південний" перший танкер з нафтою сорту Azeri Light об'ємом 90 тис.тонн для транспортування нафтопроводом "Одеса-Броди" і однією з двох ниток нафтопроводу "Дружба" у Білорусь.

Про це повідомила пресслужба "Укртранснафти" у фейсбуці.

"Надання послуг з транспортування нафти в Республіку Білорусь здійснюється в рамках договору між АТ "Укртранснафта" і BNK (UK) Limited (Великобританія), яка є дочірньою компанією ЗАТ "Білоруська нафтова компанія", - йдеться в повідомленні.

Договір діє до кінця 2020 року і передбачає співпрацю сторін з транспортування нафти з використанням нафтопроводу "Одеса-Броди" і гілки нафтопроводу "Дружба" до Мозирського НПЗ.

Фото: facebook.com/ukrtransnafta

Фото: facebook.com/ukrtransnafta

Зазначається, що забезпечення транзиту дозволить підвищити рівень завантаження нафтотранспортної системи України. Водночас "Укртранснафта" забезпечує безперебійний транзит російської нафти сорту Urals в напрямку Чехії, Словаччини та Угорщини відповідно до чинних контрактних зобов'язань.

Фото: facebook.com/ukrtransnafta

Нагадаємо, в листопаді 2019 року Білорусь імпортувала пробну партію казахстанської нафти обсягом 107,2 тис.тонн. Нафта з Казахстану обійшлася за ціною $330,22 за тонну або приблизно $44 за барель, свідчать дані Белстату.

Наприкінці грудня 2019 року Росії та Білорусі не вдалося домовитися про постачання нафти на 2020 рік. Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів телефонні розмови з російським колегою Володимиром Путіним, після чого доручив керівникам нафтохімічного комплексу знайти альтернативу російській нафті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram