ГоловнаЕкономікаБізнес

Директор "Укрпошти" вирішив не подаватися на голову "Укрзалізниці"

Смілянський не хоче працювати з командою, якої не може призначити.

Директор "Укрпошти" вирішив не подаватися на голову "Укрзалізниці"
Фото: theinsider.ua

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський вирішив не брати участі в конкурсі на посаду голови правління "Укрзалізниці".

Про це він розповів журналістам у четвер, пише "Інтерфакс-Україна".

"Я не подавав документів на конкурс. І не буду подавати. У мене є певний погляд на те, як потрібно робити реформу в "Укрзалізниці", але вона не збігається з тим конкурсом, який зараз проводиться", - підкреслив він.

За словами Смілянського, голова правління "Укрзалізниці" не має можливості змінювати правління компанії, але при цьому несе відповідальність за діяльність усієї компанії.

"У голови правління "Укрзалізниці" зараз немає можливості змінювати склад правління. Це завдання наглядової ради", - зазначив він, підкресливши, що, на його думку, голова компанії повинен мати можливість повністю сформувати свою команду для того, щоб зробити її максимально ефективною.

Смілянський заявив, що прийшовши працювати в "Укрпошту", самостійно поміняв більшість керівників у компанії, внаслідок чого йому вдалося зробити її значно професійнішою й отримати визнання на світовій арені - у тому числі отримати кілька престижних міжнародних поштових нагород.

Нагадаємо, що посада голови правління "Укрзалізниці" стала вакантною наприкінці січня 2020 року після звільнення Євгена Кравцова. З 5 лютого компанією тимчасово керує його заступник Желько Марчек.

11 лютого було оголошено конкурс на голову правління компанії "Укрзалізниця". Смілянського вважали одним з імовірних кандидатів на цю посаду.

Контракт Смілянського в "Укрпошті" чинний до 30 червня 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram