ГоловнаЕкономікаБізнес

Вавриш і Ісаєнко збираються забудувати берегову лінію Подолу

Земля є територією громадської забудови і не призначена для житла.

Департамент містобудування та архітектури Києва видав компанії SAGA Development містобудівні умови й обмеження для будівництва житлового комплексу "Новий Поділ" у Києві.

Про це свідчать дані реєстру виданих містобудівних умов і обмежень, передають Українські Новини. Документ був затверджений наказом департаменту №76 від 22 січня.

Містобудівні умови й обмеження видано для реконструкції майнового комплексу, розташованого на вулицях Набережно-Луговій і Набережно-Хрещатицькій, під багатофункціональний центр.

Цільове призначення ділянок під забудову - спорудження й обслуговування будівель ринкової інфраструктури, територія громадських будівель і споруд.

Загальна площа ділянок під забудову - 12,9 га.

Фото: Лун

Відповідно до містобудівних умов і обмежень, гранична висота будівель становить 27 м, фактична висота буде визначатися проєктною документацією.

Ділянки розташовані в історичному центрі Києва, тому забудовник повинен отримати погодження в уповноважених органів охорони культурної спадщини.

Окрім того, ділянка проєктування потрапляє в санітарно-захисну зону від промислових об'єктів, частина ділянки - це прибережно-захисна смуга, частина - зона будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

Раніше планувалося, що він буде закінчуватися на перетині вулиць Межигірської та Набережно-Лугової, але від цієї ідеї можуть відмовитися через дорожнечу.

Раніше SAGA Development повідомляла про плани побудувати житловий комплекс на території Київського річкового порту вздовж вулиці Набережно-Лугової від Рибальського моста до судноремонтного заводу. На сайті компанії комплекс названо "Новий Поділ".

Saga Development - девелоперська компанія ексчиновника КМДА Андрія Вавриша. Партнер проєкту - компанія Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram