ГоловнаЕкономікаДержава

Маркарова розкритикувала бюджетні запити Мінекономіки

Милованов запропонував збільшити державну підтримку промисловості і сільського господарства майже у 8 разів.

Маркарова розкритикувала бюджетні запити Мінекономіки
Фото: Макс Левин

Міністр фінансів Оксана Маркарова розкритикувала бюджетні запити Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, яке ініціювало 90 млрд гривень держпідтримки для промисловості та агрогалузі протягом наступних трьох років.

Про це Маркарова сказала, коментуючи заяву міністра економіки Тимофія Милованова.

"Бізнесу потрібні нормальні рівні умови і верховенство права, а збільшення витрат бюджету на підтримку (особливо таку) - це мені здається помилкою. Якщо є зайві 90 млрд, то краще знизити податки для всього бізнесу, а не переспрямовувати кошти платників податків на деяких обраних", - написала Маркарова.

Милованов запропонував збільшити державну підтримку промисловості та сільського господарства майже у 8 разів. За його словами, вся підтримка буде розділятися "за сучасними найкращими практиками і буде вирішувати проблеми в тих напрямах, де не працюють ринки".

Зокрема, із запитуваних 90 млрд гривень понад 40 млрд гривень можуть отримати сільськогосподарські виробники. Ще 3,12 млрд гривень - Фонд часткового гарантування кредитів і 1,5 млрд гривень пропонується передбачити на кредити фермерським господарствам.

Для підтримки експорту Мінекономіки розраховує на 12,41 млрд гривень.

На промисловість за різними напрямами планується виділити загалом понад 32,65 млрд гривень.

"Загалом у промисловість (включаючи експорт і промисловість в агро - наприклад, виробництво техніки) пропонується залучити до 55-60 млрд грн (конкретна сума буде залежати від розподілу програм у сільському господарстві). За роками сума держпідтримки становить: 26 млрд на 2021-й, 31 млрд на 2022-й, 33 млрд на 2023-й, всього понад 90 млрд грн", - заявив Тимофій Милованов.

Нагадаємо, на брифінгу 26 лютого Милованов заявив, що очолюване ним міністерство запропонувало передбачити 77 млрд грн на проєкти підтримки розвитку промисловості у 2021-2023 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram