ГоловнаЕкономікаДержава

Радник прем'єра Голик: з Держфонду регіонального розвитку профінансують 206 об'єктів "Великого Будівництва"

У постанову Кабміну не потрапили чотири області.

Радник прем'єра Голик: з Держфонду регіонального розвитку профінансують 206 об'єктів "Великого Будівництва"

206 об'єктів у рамках Національної програми «Велике Будівництво» будуть фінансувати коштом Державного фонду регіонального розвитку. Про це заявив радник прем'єр-міністра України Юрій Голик.

Відповідну постанову ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 26 лютого.

Усього з ДФРР фінансуватимуть будівництво 402 об'єктів.

«У постанову Кабміну не потрапили чотири області, до переліку об'єктів яких у Мінрегіону є зауваження: Закарпатська, Одеська, Черкаська та Сумська. Їхні об'єкти будуть доопрацьовані найближчим часом», - зазначив Голик.

За його словами, згідно зі щомісячним розписом, з 7,5 млрд ДФРР цього року 2,5 млрд можуть і повинні фінансувати будівництво та реконструкцію інфраструктури по всій країні вже у квітні.

«Це нові робочі місця, податки, в тому числі до місцевих бюджетів, і, власне, нова інфраструктура. Важливо, що всі бюрократичні процедури пройдено вчасно і фінансування з ДФРР в обсязі 30% від його річного значення почнеться вже у квітні», - підкреслив він.

Як раніше повідомив радник прем'єр-міністра Юрій Голик, Національна програма «Велике Будівництво», ініційована президентом Володимиром Зеленським, передбачає будівництво 2020 року 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів по всій країні. Реалізовують проєкт обласні адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram