ГоловнаЕкономікаДержава

Україна вводить 50% мита на імпорт сталевих тросів із РФ

Заходів вжито на п'ять років.

Україна вводить 50% мита на імпорт сталевих тросів із РФ
Фото: samson-td.ru

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести на п'ять років антидемпінгове мито в розмірі 50,09% на імпорт в Україну сталевих дротів, тросів і канатів із РФ. Про це свідчить інформація в газеті "Урядовий кур'єр" від 25 лютого.

Відповідно до Закону України "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту", за скаргою приватного акціонерного товариства "Виробниче об'єднання "Стальканат-Силур" рішенням МКМТ було порушено антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сталевого дроту крученого, тросів, канатів без покриття або з оцинкованим покриттям з найбільшим розміром поперечного перерізу понад 3 мм (окрім продукції з корозійностійкої сталі) походженням з Росії.

Комісія встановила, що частка заявника в загальному виробництві цих товарів в Україні перевищує 50%. За 2016-2018 роки виробничі потужності "Стальканат-Силур" зменшилися на 10,9%, обсяги продажів зазначеного товару на внутрішньому ринку скоротилися на 1,9%, рівень зайнятості на підприємстві впав на 47,7%.

Розслідування встановило, що імпорт в Україну зазначених сталевих дротів, тросів і канатів походженням з РФ здійснювався за цінами, які були нижчими від ціни продажу такого товару вітчизняного товаровиробника на внутрішньому ринку. МКМТ встановила наявність причинно-наслідкового зв'язку між демпінговим імпортом в Україну товару походженням з Росії і загрозою заподіяння істотної шкоди національному товаровиробнику.

З огляду на вищесказане, МКТМ прийняла рішення застосувати антидемпінгові заходи на 5 років шляхом введення антидемпінгового мита на зазначені товари зі ставкою 50,09%.

Нагадаємо, в жовтні 2019 року президент США Дональд Трамп відновив режим безмитної торгівлі, чинної для окремих товарів з України. Таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що Україна "досягла прогресу в забезпеченні адекватного та ефективного захисту прав інтелектуальної власності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram