ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" придивляється до заводу ІСД у Польщі

"Придбання польського меткомбінату є логічним продовженням ланцюжка з випуску металургійної продукції, яку може реалізовуватися на європейському ринку".

"Метінвест" придивляється до заводу ІСД у Польщі
Фото: www.inzider.ru

"Метінвест" запросив у Антимонопольного комітету України думку про придбання цілісного майнового комплексу ISD Huta Częstochowa.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення АМКУ.

27 лютого АМКУ розгляне попередні висновки про відсутність необхідності отримання дозволу на опосередковане придбання компанією Metinvest B.V (Нідерланди) активів у вигляді цілісного майнового комплексу компанії ISD Huta Częstochowa Sp. z o.o. w upadłości (Ченстохова, Польща).

Відзначається, що сукупно ці активи забезпечують госпдіяльність із виробництва та реалізації сталевих напівфабрикатів, плоского гарячекатаного прокату і сталевих конструкцій з плоского гарячекатаного прокату.

У вересні минулого року голова правління ISD Polska Костянтин Литвинов повідомляв, що корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) розглядає групу "Метінвест" як найбільш прийнятний і перспективний варіант для металургійного комбінату Huta Stali Czestochowa (Польща), що перебуває в процесі банкрутства. Він не уточнив нових обставин і вимог для потенційних інвесторів меткомбінату, але зазначив, що "Метінвест" давно цікавиться ним.

"Вони давно цікавилися підприємством, були в нас, проводили дью-диліжанс, тому вони мають повне уявлення про ситуацію", - зазначав Литвинов.

На його думку, для "Метінвесту" придбання польського меткомбінату є "логічним продовженням ланцюжка з випуску металургійної продукції, яка може реалізовуватися на європейському ринку".

"Раніше був ланцюжок з Алчевським меткомбінатом (розташований на тимчасово не підконтрольній Україні території, - ред.). Але в ланцюжку не було гірничорудних підприємств, коксохімічний підрозділ був недостатнім. А "Метінвест" усе це має. Тому отримання контролю над цим комбінатом логічне і є завершенням повного металургійного циклу для постачання продукції в ЄС", - говорив Литвинов.

Разом з тим він не уточнив, чи проводилися додаткові переговори на цю тему з "Метінвестом", але зазначив, що відповідна інформація з цього напрямку передана потенційним інвесторам.

ІСД підписав договір купівлі-продажу меткомбінату Huta Czestochowa на початку липня 2005 року.

Корпорація "ІСД" заснована 1995 року. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат, над яким втрачено контроль із кінця 2017 року, а також ДМК, меткомбінат ISD-Dunaferr (Угорщина) і ISD-Huta Czestochowa (Польща).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram