ГоловнаЕкономікаДержава

На Дніпропетровщині 102 об'єкти "Великого будівництва" визначено як пріоритетні - радник прем'єра Голик

Серед них: 21 школа, 10 садків, 7 стадіонів, 250 км доріг.

На Дніпропетровщині 102 об'єкти "Великого будівництва" визначено як пріоритетні - радник прем'єра Голик

Найбільшу кількість шкіл, садочків, стадіонів і доріг у рамках програми "Велике будівництво" буде побудовано і реконструйовано в Дніпропетровській області. Про це повідомив у Facebook радник прем'єр-міністра України Юрій Голик.

"Чому так. Тому що тут ще нашою командою в ОДА всі процедури - від ідеї, архітектурного втілення, проєкту і до всієї бюрократії - були проведені заздалегідь і закладені в програму розвитку інфраструктури регіону на 2017-2021 роки", - зазначив Голик, який упродовж чотирьох років був радником вже колишнього голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

За його словами, ця область єдина, у якій поданий на затвердження в "Укравтодор" план ремонту доріг О і С (Дорожній фонд) складається з доріг, для кожної з яких уже пройдено всі процедури. Тобто навесні область будуватиме, а не проводитиме торги.

"Це важливо. Ми навчили окремо взятий державний орган не мислити категоріями бюджетного року, коли чиновники в середині лютого вирішують, що вони будуть робити поточного року і починають роботи на об'єктах інфраструктури до середини літа, і перетворили всю область на один великий будівельний майданчик", - написав радник прем'єра.

При цьому Голик виклав докладну презентацію планів Дніпропетровської ОДА для "Великого будівництва" на 2020 рік. В області 102 проєкти визначено як пріоритетні. Серед них: 21 школа, 10 садків, 7 стадіонів, 250 км доріг.

Раніше Юрій Голик повідомив, що "Укравтодору" виділено фінансування у 2020 році на ремонт Об'їзної Дніпра, трас Дніпро - Решетилівка, Дніпро - Нікополь, Дніпро - Кривий Ріг, Кропивницький - Кривий Ріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram