ГоловнаЕкономікаБізнес

"АрселорМіттал Кривий Ріг" оголосив про закриття мартена

Найбільший меткомбінат одним з останніх відмовився від застарілої технології.

"АрселорМіттал Кривий Ріг" оголосив про закриття мартена
Фото: ukraine.arcelormittal.com

Найбільший меткомбінат України "АрселорМіттал Кривий Ріг" оголосив про закриття мартенівського цеху.

На сайті підприємства йдеться, що в березні буде зупинено роботу двованного сталеплавильного агрегата №6 (ДСПА-6), останньої робочої установки в мартенівському цеху. Найближчим часом агрегат відключать від джерел енергопостачання, а основне обладнання демонтують. Територія цеху далі буде використовуватися як склад вогнетривів.

Завдяки зупинці ДСПА-6 Кривий Ріг позбудеться 2,5 тис. тонн забруднювальних речовин на рік

З 2011 року в мартенівському цеху "АрселорМіттал Кривий Ріг" експлуатували тільки ДСПА-6, після того як мартенівську піч №4 зупинили і демонтували.

Після закриття мартена виробництво сталі повністю буде зосереджено в конвертерному цеху і залишиться на рівні близько 5,5 млн тонн на рік.

На ДСПА-6 працювали 250 осіб, їм постараються запропонувати іншу роботу.

"Наприклад, розливальники сталі, з їх безцінним досвідом і знаннями, після закриття мартена стануть першими претендентами на переведення в наш конвертерний цех за основним фахом. Також ми можемо запропонувати й інші, більш універсальні професії - в наших ремонтних цехах. У кожному конкретному випадку рішення буде прийматися індивідуально", - заявила директорка департаменту персоналу Юлія Чермазович.

Нагадаємо, що мартенівське виробництво дуже енергоємне і поступається конвертерній технології за рівнем якості, ефективності та екологічності. У зв'язку із цим за останні роки мартени закрили й в інших містах України, в тому числі в Донецьку, Дніпрі, Маріуполі.

Мартенівський цех залишається на "Запоріжсталі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram