ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ прийшла з обшуками в Одеський порт і АМПУ

Справа стосується здачі буксирів у невигідну оренду.

СБУ прийшла з обшуками в Одеський порт і АМПУ
Фото: ostrozub.com

Служба безпеки України в середу, 19 лютого, влаштувала обшуки в приміщеннях Одеського морського торгового порту, Адміністрації морських портів та їх структурних підрозділах.

Про це йдеться на сайті Офісу генпрокуратури.

Слідчі дії пов'язані з кримінальною справою про здачу в оренду буксирів.

"Упродовж п'яти років посадові особи, ймовірно, здавали в оренду наближеним до них комерційним структурам буксири державного портового флоту за значно заниженими тарифами. Керівництво порту затвердило для бізнесменів розцінки, які були в десятки разів нижчими за фактичні витрати, а орендні ставки не включали надбавки за роботу у вихідні дні та вночі. Витрати на обслуговування, паливо і ремонт буксирів Одеський морський торговельний порт здійснював собі в збиток", - сказано в заяві.

Справу розслідують за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання владою.

Нагадаємо, що в листопаді 2019 року одеське видання "Думская" опублікувало великий матеріал про "буксирну схему" в портах Одеси. За інформацією журналістів, у 2016 році начальник Одеського порту Ігор Ткачук (давній знайомий Володимира Гройсмана) завів на підприємство приватні буксирні компанії, які за кілька місяців зайняли близько 80% всіх буксирних проводок в Одесі.

Флот Одеського порту складається з 12 буксирів. Їх технічні дані дозволяють здійснювати будь-яку операцію з будь-яким типом прибулого в порт судна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram