ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив положення про Офіс фінконтролю

Ревізори отримали нову назву.

Кабмін затвердив положення про Офіс фінконтролю
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів на засіданні в середу затвердив положення про Офіс фінансового контролю, який замінить Державну аудиторську службу.

Про це йдеться на сайті Мінфіну.

Офіс фінконтролю створено в грудні 2019 року шляхом реорганізації Держаудитслужби, яка, своєю чергою, була створена замість Державної фінансової інспекції, а та - замість Головного контрольно-ревізійного управління.

Новий орган перевірятиме:

- використання державних фінансових ресурсів (у тому числі державного і місцевих бюджетів), необоротних та інших активів;

- дотримання законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу;

- дотримання законодавства щодо закупівель;

- цільове використання і своєчасне повернення кредитів і позик, отриманих під державні або місцеві гарантії;

- реалізацію інвестиційних проєктів та інших програм, які підтримуються міжнародними організаціями;

- законність і правомірність витрат бенефіціарів у рамках виконання спільних операційних програм прикордонної і транскордонної співпраці;

- стан і достовірність бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Мінфін зазначає, що положення передбачає введення інституту фінансової аналітики, тобто аналіз ризиків з подальшим проведенням контрольних заходів щодо високоризикових операцій. Це повинно призвести до автоматизації процесів і опрацювання інформації в інформаційно-аналітичних системах. "Підвищиться якість виконання завдань, скоротиться час на збір, опрацювання та аналіз інформації про діяльність підконтрольних установ, а пріоритет діяльності перейде до забезпечення своєчасного реагування на проблемні питання дотримання законодавства", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Офіс фінансового контролю очолює Ігор Буграк, який раніше працював у Міністерстві фінансів - займав посаду директора департаменту гармонізації внутрішнього фінансового контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram