ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін розподілив 4 млрд гривень для підтримки аграріїв у 2020 році

Гроші підуть на здешевлення кредитів та компенсації за купівлю української техніки.

Кабмін розподілив 4 млрд гривень для підтримки аграріїв у 2020 році
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів на засіданні у середу затвердив порядок розподілу 4 млрд гривень, передбачених державним бюджетом на 2020 рік для підтримки сільгоспвиробників.

Про це повідомила пресслужба прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

"Уряд розподілив 4 млрд гривень державної підтримки аграріїв на 2020 рік", - йдеться у телеграм-каналі прем'єра.

Ці гроші будуть спрямовані на здешевлення кредитів і компенсацію вартості купівлі сільгосптехніки українського виробництва. Також їх планують направити на розвиток фермерських господарств, тваринництва та переробку сільгосппродукції, садівництва, виноградарства та хмелярства.

"4 млрд гривень державної підтримки сільгоспвиробників в 2020 році будуть спрямовані у ті напрямки, які найактуальніші для сільгоспвиробників - здешевлення кредитів, компенсація вартості купівлі сільгосптехніки українського виробництва та інші. Пізніше плануємо додати здешевлення кредитів для купівлі землі сільгосппризначення, але для цього Верховна Рада має підтримати відповідний законопроєкт", - прокоментував рішення уряду Гончарук.

Нагадаємо, торік президент Володимир Зеленський заявив про необхідність перевірити бюджетні дотації на аграрний бізнес бізнесмена Юрія Косюка. За його словами, протягом 2017-2018 років одному з найбільших агрохолдингів України, "Миронівському хлібопродукту", з держбюджету виділили майже 2,5 млрд гривень дотацій, хоча він отримує прибуток і не потребує підтримки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram