ГоловнаЕкономікаДержава

Верланов: податкова і далі перевірятиме виробників спирту, поки не наведе лад на ринку

Податківці вже нарахували 183,1 млн грн штрафних санкцій.

Верланов: податкова і далі перевірятиме виробників спирту, поки не наведе лад на ринку
Фото: пресс-служба

У четвер, 13 лютого, співробітники Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПС України виявили на Київщині два підприємства, що провадили діяльність з виробництва етилового спирту без ліцензії пiд виглядом виробництва продукцiї хiмiчного та технiчного призначення. За цими та іншими встановленими фактами порушень податківці нарахували підприємствам 183,1 млн грн штрафних санкцій.

Про це інформує Державна податкова служба.

«Податкова продовжує ефективно та результативно протидіяти правопорушенням у сфері виробництва та обігу спиртовмісної продукції. Ті, хто виявиться причетним до вказаних дій, обов’язково будуть нести відповідальність перед Законом. І жодних винятків, запевняю, податкова не робитиме», - заявив очільник податкової Сергій Верланов.

У податковій службі підкреслили, що і далі активно перевірятимуть підприємства, що здійснюють виробництво та реалізацію спиртовмісної продукції, з метою привести їхню діяльність у відповідність до чинного законодавства.

Нагадаємо, минулого тижня у Києві податківці накрили цілий арсенал контрафактної горілки.

Також додамо, що податкова запустила пілотний проєкт «Перелік транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт». Електронний сервіс дозволяє оперативно перевірити, чи легально здійснюється перевезення пального або спирту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram