ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" уточнив оцінку збитків від захоплення Росією активів у Криму

Разом з відсотками сума становить $8 млрд.

"Нафтогаз" уточнив оцінку збитків від захоплення Росією активів у Криму
Фото: vesti-ukr.com

НАК "Нафтогаз" уточнив оцінку збитків від захоплення Росією активів групи компаній у Криму. За оновленими даними, ця сума становить $8 млрд, повідомили в Twitter "Нафтогазу України".

"Нафтогаз України" і шість компаній групи подали відповідь на зустрічну заяву Росії щодо розміру компенсації збитків у рамках арбітражного провадження при Постійній палаті третейського суду в Гаазі", - уточнили в повідомленні.

Група компаній додатково обґрунтувала свою заяву про розмір компенсації збитків, завданих експропріацією кримських активів у 2014 році. Розмір збитків і відсотки оцінили приблизно в 8 млрд, додали представники "Нафтогазу".

Нагадаємо, в січні стало відомо, що "Нафтогаз України" подає оновлені позови проти РФ у Третейський суд Гааги. Тоді сума компенсації оцінювалася приблизно в $7 млрд.

"Ми подаємо зараз оновлені позови проти Росії за втрату можливості використовувати наше майно в Криму. І там велика сума вимог - 5 млрд доларів без урахування відсотків. Але з відсотками це вже понад 7 млрд доларів", - розповів директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram