ГоловнаЕкономікаБізнес

У будинок засновника "Ланет" кинули гранату

Бізнесмен не відкидає, що це пов'язано з конфліктом з NewsOne.

Біля будинку співвласника групи компанія "Ромсат", засновника телеком-оператора "Ланет" Віктора Мазура минулого тижня стався вибух.

Як повідомляє Liga.net, це сталося увечері 4 лютого. За словами адвоката Мазура, під будинок бізнесмена в селі Кожухівка в Київській області приїхав автомобіль, з нього вийшли люди, жбурнули гранату в бік будівлі і швидко зникли.

Фото: tech.liga.net

У поліцейських матеріалах подію описано як вибух "невстановленого предмета". За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу - хуліганство.

Однак Мазур і його адвокат у цю версію не вірять. "Ми не вважаємо її достатньо правдоподібною з однієї простої причини - для неї немає ніяких об'єктивних передумов. Ані конфліктів, ані провокацій. Не було компанії, що проходила повз і раптом їм захотілося "розважитися", - сказав він.

Водночас бізнесмен передбачає, що вибух може бути пов'язаний з конфліктом навколо телеканалу NewsOne. З 2019 року кабельний оператор "Ланет" вирішив припинити його трансляцію, "зважаючи на громадянську і державну позицію".

Мазур стверджує, що один з менеджерів NewsOne Ярослав Латко нещодавно наполегливо умовляв його провести зустріч з представниками каналу, "тому що буде пізно". Бізнесмен сприйняв цю фразу застереженням на свою адресу.

Зустріч повинна була відбутися 4 лютого, але він її скасував. Увечері того ж дня стався вибух.

Латко, своєю чергою, заперечує, що робив власникові кабельної мережі будь-які застереження. "Я не знаю, про що він говорить, про який напад на себе. Тому що немає такого факту", - сказав Латко.

Він додав, що зустріч з Мазуром таки відбулася - в понеділок, 10 лютого.

Адвокат Мазура визнає, що прямих доказів причетності NewsOne до нападу на будинок у них немає. "Але ми припускаємо, що, можливо, існує непрямий зв'язок між нападом і конфліктом з каналом NewsOne. Адже ніяких інших побутових сварок, комерційних конфліктів або судових позовів не було", - сказав він.

Нагадаємо, NewsOne входить у медіахолдинг "Новини" Тараса Козака з проросійської партії ОПЗЖ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram