ГоловнаЕкономікаДержава

74 депутати оскаржили в КСУ заборону на зупинку рішень НБУ та Фонду гарантування вкладів

Дубінський з колегами заступилися за власників банків-банкрутів.

74 депутати оскаржили в КСУ заборону на зупинку рішень НБУ та Фонду гарантування вкладів
Фото: Lb.ua

74 депутати Верховної Ради на чолі з Олександром Дубінським попросили Конституційний Суд дозволити забезпечення позову шляхом зупинення рішень Національного банку і Фонду гарантування вкладів.

Про це йдеться на сайті Конституційного Суду.

Депутати хочуть, щоб КСУ визнав незаконними положення, які забороняють судове припинення рішень Фонду гарантування вкладів і НБУ, в тому числі пов'язаних з тимчасовою адміністрацією або ліквідацією банків.

Якщо подання буде підтримано, суди зможуть не тільки припиняти тимчасову адміністрацію, а й накладати арешти на майно неплатоспроможних банків і Фонду гарантування вкладів.

Також депутати просять визнати незаконною заборону на забезпечення позову шляхом зупинення рішень НКРЕКП зі встановлення тарифів на електроенергію і газ; зупинення рішень конкурсної комісії з відбору членів НКРЕКП.

Автори подання вважають, що право на забезпечення позову не може бути обмежене, оскільки це суперечить статтям 22 і 55 Конституції (права і свободи громадянина гарантуються Конституцією і захищаються судом).

Нагадаємо, що Дубінського вважають виконавцем замовної кампанії Ігоря Коломойського щодо тиску на Нацбанк.

Коломойський - колишній власник найбільшого в Україні банку, який збанкрутував наприкінці 2016 року і був урятований державою шляхом націоналізації і багатомільярдних вливань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram