ГоловнаЕкономікаДержава

Законодавчі ініціативи щодо реформи 5% акцизу будуть внесені в парламент, - Гетманцев

Також передбачається введення кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів.

Законодавчі ініціативи щодо реформи 5% акцизу будуть внесені в парламент, - Гетманцев
Данило Гетманцев
Фото: sud.ua

Законодавчі ініціативи з приводу реформи 5% акцизу будуть внесені в парламент. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев за підсумками наради в Службі безпеки України з проблемних питань тютюнового ринку, передає Інтерфакс Україна.

"Ухвалено рішення розробити деякі законодавчі ініціативи, які повинні бути внесені в парламент. По-перше, про удосконалення адміністрування 5% місцевого акцизу, по-друге, про введення кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів, у тому числі тютюнових виробів", - вказав голова профільного парламентського комітету.

На нараді також були голова СБУ Іван Баканов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник міністра економіки Світлана Панаїотіді, голова Державної податкової служби Сергій Верланов, заступник голови Держмитниці Роберт Зелді, а також представники бізнесу.

Також СБУ, Національна поліція, Державна митна служба, податкова міліція створять оперативні групи для боротьби з тютюновою контрабандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram